Anasayfa HaberlerBELEDİYE MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISI İÇİN BİR ARAYA GELDİ

BELEDİYE MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISI İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Soma Belediyesinde Yoğun geçen 2017 gündeminin ardından 2018 yılının ilk meclis toplantısı 4 Ocak tarihinde yapıldı. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’nin Başkanlığında açılışı yapılan ocak ayı meclis toplantısına, belediye meclis üyeleri, birim amirleri ve basın mensupları katıldı.

Meclis gündeminde 3 ana konu olduğunu vurgulayan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene şuana kadar meclise sunulan 10 tane olağan üstü gündem maddesi olduğunu söyledi. Olağan üstü gündem maddelerine ek 2 tane de önerge bulunduğunu belirten Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene önergeleri okuması için sözü Yazı İşleri Müdürü Musa Maman’a bıraktı.

Meclise gelen 2 önergenin konusu ise şu şekilde: Birinci önerge de SOTES Sporun maddi imkansızlıklar nedeniyle halı sahanın bakım ve onarımın yaptıramadıklarını yazan Meclis Üyesi Mustafa Aydın, Soma Belediyesinden gerekli yardımı beklediklerini belirtti. İkinci önergede ise GES Projesi(Güneş Enerji Santrali) ile ilgili Soma’da arge ve plan proje çalışması yapılması ve GES yapılması için karar alınması istendi.

Önergelerin okunmasının ardından ana gündem maddeleri görüşüldü ve önergeler hakkında yorum yapıldı. Meclis Üyesi Mustafa Aydın’ın SOTES Spor’a yardım edilmesini isteyen önergesine cevap veren Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene; “ Zaten SOTES Spor ile ilgili tüm sorun ve ihtiyaçları takip ediyor, eksiklerin giderilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuyla da hemen ilgileneceğiz. Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplere gerekli talimatı verip ne yapılması gerekiyorsa yapacağız” dedi. Meclise sunulan ikinci önergeye de cevap veren Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene; “Belediyemiz daha önce Güneş Enerji Santrali kurulması hususunda Zafer Kalkınma Ajansına proje yazmıştı. Ancak o dönem projemize destek verilmedi. Şuan bu proje üzerine tekrar yoğunlaşabiliriz. Yeni yapılacak olan “Kapalı Pazar Yeri” nin üstünde bulunan açık otoparkın üzerine bu projeyi düşünebiliriz” dedi.