Anasayfa HaberlerSGK VE İŞKUR MÜDÜRLERİNDEN BELEDİYE TAŞERON ÇALIŞANINI SEVİNDİREN AÇIKLAMA

SGK VE İŞKUR MÜDÜRLERİNDEN BELEDİYE TAŞERON ÇALIŞANINI SEVİNDİREN AÇIKLAMA

Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü (SGK) Sayın Yavuz Kurt ve Manisa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Sayın Sinan Aktaş Belediyemizi ziyaret ettiler. Ziyaretin ardından Müdürler belediye taşeron çalışanları ile de görüşme sağladı.

Ziyaretin ana gündem maddesini KHK ile yayınlanan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi yasası oluşturdu. Akıllarda en çok feragatlerden kaynaklı tereddütlerin olduğunu söyleyen SGK Manisa İl Müdürü Yavuz Kurt, yaptığı açıklamalarla kadroya geçen taşeron işçilerin yüzünü güldürdü. Yavuz Kurt, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile yaptığı görüşmede taşerondan kadroya geçen çalışanların kıdem tazminatı haklarının ve yıllık ücretli izin haklarının devlet temini altında olduğunu vurguladı.

SGK Manisa İl Müdürü Yavuz Kurt, feragatnamelerin amacının, çalışanın çalıştığı kurum ile davalı olması halinde bu davadan feragat etmesi hususunu kapsadığını söyledi.

SGK VE İŞKUR İL MÜDÜRLERİNDEN BELEDİYE MÜTEAHHİT PERSONELİNİ SEVİNDİREN AÇIKLAMA

SGK ve İŞKUR İl Müdürleri, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile görüştükten sonra belediye müteahhit personeline, toplantı salonunda bizzat açıklama yaptılar ve çalışanların sorularını dinlediler.

Bilindiği gibi taşeron kadroda çalışan işçilerin en büyük hayali ve beklentisi kamu işçisi olarak çalışabilmekti. Hükumetimiz 24 Aralıkta yayınladığı 696 sayılı KHK ile milyonlarca işçinin hayalini gerçekleştirdi ve yüzünün güldürdü. Ancak akıllarda soru işareti olarak kıdem tazminatı haklarının ve ücretli izin haklarının ne olacağı kaldı. Soma’yı ziyareti sırasında taşeron müteahhit personelle görüşen SGK ve İŞKUR İl Müdürleri bu konulara bizzat açıklık getirdi.

2 Ocakta başlayan başvurular 11 Ocakta tamamlanacak ve araştırma sürecine geçilecek. SGK İl Müdürü, 11 Ocakta son olan başvuruların tamamlanmasının ardından araştırma sürecine geçileceğini ardından da sınav sürecine geçileceğini belirtti. Sınav sürecinin tamamlanmasından sonra da 2 Nisan’da işçilerin istisnasız kadroya geçeceklerinin müjdesinin verdi.

“SINAV İÇİN DERSHANEYE, KURSA GİTMEYE GEREK YOK!”

Akıllarda oluşan bir diğer soru işaretinin yapılacak sınavdan dolayı oluştuğunu belirten SGK İl Müdürü Yavuz Kurt; sınavın yazılı, sözlü veya yazılı olarak yapılacağını söyledi. Ancak sınavın içeriğinin henüz kararlaştırılmadığına açıklık getirdi. Yapılacak olan sına içinde her hangi bir kursa veya dershaneye gitme gereğinin olmadığını vurguladı. Çalışanları, bu durumu fırsata çevirip kişilerin beklentilerinin suistimal etmek isteyenlere karşı şimdiden uyardı.

“ÇALIŞAN HAKLARI DEVLETİMİZİN TEMİNİNDE”

24 Aralık 696 KHK ile yürürlüğü giren kadro yasayı hakkında, kıdem tazminatı ve yıllık izin haklarının ne olacağı da tüm çalışanların merak ettiği konu oldu. Belediye Müteahhit Personelleri ile yapılan toplantıda bu konuya İŞKUR İl Müdürü Sinan Aktaş açıklık getirdi. Gündemde yer alan Kıdem tazminatının ve yıllık izin haklarının yüklenici firma tarafından verilmeyeceği haberlerine itibar edilmemesini söyleyen İŞKU İl Müdürü Sinan Aktaş yayınlanan KHK’nın 112. Maddesinde, çalışan haklarının kamu tarafından ödeneceğinin yer aldığını belirtti. Bu feragatin kadroya alınmadan önceki yüklenici firmayla herhangi bir mahkemelik durumun olup olmamasını kapsadığını ve böyle bir mahkemelik durum varsa çalışanın bu davadan feragat etmesi gerektiğini, feragatin bunu kapsadığını söyledi. Çalışanlar için SULH Sözleşmesine de açıklık getiren Sinan Aktaş: “kurumda 10 yıl önceden beri kadroda çalışan işçinin geriye dönük hakkından, kadroya yeni geçen taşeron işçinin yararlanamaması için SULH Sözleşmesi imzalanıyor. Kesinlikle kıdem tazminat hakkınız ve yıllık izniniz kaybolmayacak, bu sizin en doğal hakkınızdır” dedi.