SOMA BELEDİYESİ CAM AMBALAJ ATIKLARINI GERİ KAZANDIRIYOR 234

Çevreyi ve doğal kaynakları korumak, enerji tasarrufu sağlamak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak, çöp depolama sahasına giden atık materyal miktarını azaltmak, hammaddenin geri dönüşümünü sağlama ve İlçemizde geri dönüşüm bilincinin yerleştirilmesi amacıyla, Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından cam ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması çalışmaları kapsamında, İlçemizin muhtelif yerlerine konumlandırılmış olan kumbaralarda biriken cam atıklar aylık düzenli periyotlar halinde toplama çalışmaları devam etmektedir.

Belediye Başkanı’mız Sayın Hasan Ergene yapmış olduğu açıklamada “Soma Belediyesi bugüne kadar çevreci bir Belediye olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Buna en büyük örnek projesini Türkiye de ilk defa uygulayıp sorunsuz bir şekilde çalıştırdığımız daha sonrada Manisa Büyükşehir Belediyesine devrettiğimiz Bölge Isıtma Sistemi’dir. Sistem sayesinde ilçemizdeki hava kirliliği engellenmektedir.
İlçemizde geri dönüşümü de çok önemli görmekteyiz. Bunun için 2007 yılından itibaren ilçemizin 59 farklı noktasına Cam Ambalaj Atıkları kumbarası yerleştirdik. Bu cam ambalaj atıkları kumbaralarını doluluk oranına göre aylık toplatmaktayız. Örneğin geçtiğimiz ay, yani Kasım - Aralık ayı döneminde toplam 3.180 kg cam ambalaj atığı toplanarak hem çevre kirliliği engellemiş hem de ekonomimize katkı sağlanmıştır.” Dedi.