SOMA ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ SEBZE-MEYVE YETİŞTİRECEK 2

Soma Özel Eğitim Uygulama Merkezine yapımı tamamlanan sera ile Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’nin eğitim alanında yapmış olduğu ilklere bir yenisi daha eklenmiş oldu.

DOĞAYLA İÇ İÇE EĞİTİM

140 m² genişliğinde olan sera ile öğrencilerin, sınıf ortamından çıkıp toprakla buluşarak dokunma, duyma ve koku duyularını, kaslarını ve ikili iletişimlerini geliştirmesi amaçlanıyor. Soma Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan sera brandanın yanı sıra okulun eskiyen çatısı da kaplanarak yenilendi.

Soma’da ilk uygulanacak olan sera eğitimi hakkında bilgi veren Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene şu açıklamayı yaptı: “Emek verilerek üretilen ürünler çok değerlidir. Öğrencilerimiz Soma’da örnek bir çalışma uygulaması sergileyerek hazırladığımız seraya meyve-sebze ekecek. Sınıf ortamından çıkıp doğayla, toprakla kaynaşacak, üretime katılma mutluluğu yaşamış olacaklar. Özel Eğitim Uygulaması Öğrencilerimizin hepsi çok kıymetli pırıl pırıl öğrencilerimiz, hepsine hayırlı uğurlu olsun diyorum”.

Öğrencilerin sera ekimine en kısa sürede başlayacaklarını belirten Soma Özel Eğitim Uygulama Merkezi Öğretmenleri, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’ye eğitime ve kendilerine gösterdiği hassasiyet için teşekkür etti.