Soma ve çevresi jeoloji panelinde konuşulacak

FAMILY: Verdana; mso-fareast-font-family: Times New Roman; mso-ansi-language: TR; mso-fareast-language: TR; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-weight: bold">Son yıllarda Soma'nın en ciddi konusu Soma Kaymakamlığı ve Soma Belediyesi tarafından düzenlenen panelde konuşulacak. Soma Çevresinin Jeolojisi, Depremselliği, Kent planlaması ve kurtarma faaliyetleri konulu panel düzenleniyor. Soma Kaymakamlığı ve Soma Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği panel son yılların ve Soma kamuoyunun da yakından ilgilendiren konuları içeriyor. 2 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan panelde 'Soma çevresinin jeolojisi, Depremselliği, kent planlaması ve kurtarma faaliyetleri' konuları görüşülecek. Panele konuşmacı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji bölümünden Prof.Dr.Uğur İnci, Soma ve Çevresinin jeolojisi ve depremselliği konusunda. Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji bölümünden Prof.Dr.Yalçın Koca, Soma ve Çevresinin jeoteknik özellikleri konusunda. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden Doç.Dr. Recep Yılmaz, Soma ilçesinde yapılacak olan alt ve üst yapılara ait projelerin hazırlanmasında jeoteknik kriterlerin önemi konusunda. Jeoloji Mühindisleri Odası İzmir Şubesinden Jeoloji Yüksek Mühendisi M.Fikret Harçvuran, Zemin etüdlerinde jeoloji mühendisleri odasının görev, yetki ve sorumlulukları konusunda. Manisa İl Sivil Savunma Müdürü Bekir Şen, Deprem öncesinde alınması gereken tedbirler ve Deprem sonrası kurtarma faaliyetleri konusunda konuşma yapacaklar.
    Panel 2 Mayıs Çarşamba günü saat 14:00'te Belediye düğün salonunda yapılacak