Soma'da 23 Nisan coşkusu

TBMM'nin kuruluşunun 87. Yıl dönümü aynı zamanda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Top atışı ile başlayan tören Nazım Yavuz stadyumunda öğrencilerin gösterileri ile sona erdi.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün büyük bir coşkuyla kutlandı. Sabah top atışı ile birlikte Cengiz Topel meydanında Atatürk anıtına çelenklerin sunumuyla başlayan tören Nazım Yavuz stadyumunda öğrencilerin gösterileri ile son buldu. İlk olarak Cengiz Topel Meydanında çelenk sunumu saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu daha sonra ikinci tören Nazım Yavuz stadyumunda Kaymakam Mehmet Öklü, Garnizon Komutanı J.Yzb.Adem Şen ve Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Milli Eğitim Müdürü Recep Duman bayram açış konuşmasını gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından öğrenci andı topluca okundu. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Cumhuriyet İlköğretim okulu öğrencilerinden Azize Tekin yaptı. Günün anlam ve önemi ile ilgili şiiri de Altıntaş İlköğretim okulundan Yavuz Nazlı okudu. Daha sonra Kaymakam Mehmet Öklü, Garnizon Komutanı J.Yzb.Adem Şen ve Belediye Başkanı Hasan Ergene tarafından Halk oyunları, Şiir, kompozisyon ve sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Bayrak grubu başta olmak üzere tüm öğrencilerin katıldığı tören geçişi yapıldı. Tören geçişinin ardından Jimnastik grubu, Halk oyunları grubu, Erkek öğrenci grubu ve Kız öğrenci gruplarının gösterileri ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı programı sona erdi.