SOMA’DA BUGÜN YİNE KÖMÜR KARASI

Emek ve alın terinin yerin derinliklerine kadar işlediği, yaşanılan Maden faciası ile tüm dünya geneli insanında iz bırakan Soma’da; facianın 10. Yılında yine gönüllerde hüzün vardı.

13 Mayıs 2014 yılında Soma’da yaşanılan maden faciası sonucunda yaşamını yitiren 301 maden emekçisini anmak ve onların hatıralarını yaşatmak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanından insanların da katılım sağladığı anma programı düzenlendi.

Düzenlenen anma programı kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, Manisa Valisi Enver Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP MYK Üyeleri, farklı il ve ilçelerden Belediye Başkanları ve siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri 301 Maden Faciasının 10. yıl dönümünde Somalıları yalnız bırakmadı. 301 Maden Şehitleri yürüyüşü ile başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ile devam etti. Ardından Soma 5 Yol Kavşağında bulunan Madenci Heykeline Karanfiller bırakılarak 301 Madenci şehidinin edebi istirahatgahı olan Maden Şehitliği ziyaret edildi. Şehitler anısına dualar edilerek mezarları başına karanfil bırakıldı.

Şehit ailelilerinin bir kez daha acılarını paylaşan protokol üyeleri Soma’nın ve Soma’da yaşanan bu facianın hiçbir zaman unutulmayacağını vurguladı.

Anma Programı “Türkiye’nin Aynası: Soma” belgeselinin gösterimi ile noktalandı.