SOMA MİLLET ORMANI PROJESİ TANITIMI

Belediye Başkanımız Ali Tulup'un Soma Millet Ormanı Projesi Tanıtımı;
    Hemşehrilerimizin uzun süredir hayata geçmesini beklediği  mülkiyeti Belediyemize ait Turgutalp Mahallesi 203 ada 1 parselde bulunan ve niteliği özel orman olan 156.501 m2 alana sahip Soma Millet Ormanı projemiz ilgili mevzuatlara uygun bir şekilde projelendirilmiştir.
Soma Millet Ormanı projemizde 2500 mt. yürüyüş yolları, Çocuk Oyun Alanları ve Spor Alanları, 100 adet ve bir anda 500 kişinin piknik yapabileceği  masaları, her bir yapının zemin kattan oluştuğu yüksekliğinin (hmax 4,5) olan 875 m2 ikram alınabilecek 250 kişilik Kır kahvesi, 776,32 m2 yemek yenilebilecek 200 kişilik Kır Lokantası,  ihtiyaçların giderilebileceği 70 m² Büfe, 433,74 m² Süs Havuzu , toplamda 200m² alış veriş yapılabilecek 4 adet Alışveriş Ünitesi, yaz sinema filmleri izlenebilecek, tiyatro oyunları gösterilebilecek, mini konserler verilebilecek  1348,23m² Amfi Tiyatro , içerisinde Mescid, lavabolar ve idari bölümleri bulunan 524,30m²  İdari Bina , hizmet sağlayacak çalışanlar için 232,58 m² Personel Binası , toplamda 550 adet Araç kapasiteli 3 adet Otopark mevcuttur.
Soma Millet Ormanı alanı, Hemşehrilerimizin dinlenme, eğlenme ile spor ihtiyaçlarını karşılamak ve sosyal anlamda katkı sağlamak amacıyla orman mesire yeri olarak ayrılmış, ilgili olurları alınarak planlanmış, uygulama projeleri onaylanarak ruhsatları alınmış ve amacına uygun olarak yapım ihalesi  hazırlıkları yapılmaktadır.