SOMA PARK DEĞİRMEN KAFE "SOMA'NIN YENİ DEĞERİ"

Soma Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılacak olan  Soma Park Değirmen Kafe Sosyal Tesis projesinin logo tasarımı tescillenerek "Mekan ve Çevre Düzenlenmesi" ihalesi gerçekleştiriliyor.
Soma Belediyesi ihtiyaçlar doğrultusunda ilçenin farklı noktalarına yeni yatırımlarda bulunmaya devam ediyor.
      Bilindiği üzere İnönü Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi üzerinde yer alan ve geçtiğimiz aylarda inşaatı tamamlanan Soma Park Değirmen Kafe Sosyal Tesisi yapı cephelerinde ise ahşap cephe kaplaması, doğal taş kaplaması, ahşap görünümlü kompozit panel kaplaması, terasta gemici halatlı ahşap korkuluk ve jüt örtülü pergolalar bulunmaktadır.
       Mekan düzenlemesi olarak Soma Park Değirmen Kafe Sosyal Tesisin zemin katında engelli/kadın/erkek lavabodan oluşan ıslak hacimler, mescid, idareci odası, mutfak ve çay ocağı ile kapalı bölümü  bulunan 62 kişilik kafe/restoran ile Teras Katında ise yine açılır-kapanır kapalı bölümü bulunan 40 kişilik ve üstü ahşap pergolalı jüt örtülü açık terasta 60 kişilik kafe/restoran  bölümleri bulunuyor. Ayrıca teras kata hizmet verebilecek engelli asansörü ile yine mutfaktan teras kata hizmet verebilecek bir servis asansörü de bulunmaktadır.
       Çevre düzenlemesinde bahçe peyzajı, aydınlatma, engelli rampaları, ahşap küpeşteli demir korkuluklar, jüt örtülü pergolalar, gölgelik şemsiyeler ile alt bahçede kendin al servisi olacak şekilde çay ocağı tezgahında sıcak/soğuk içecekler ile tost/waffle yiyecekler olacak şekilde 108 kişilik bahçe mobilyalı oturma alanı, üst bahçede ise yine çay ocağı tezgahı ile alakart servisli sıcak/soğuk içecek ve sıcak yiyecek  olacak şekilde 120 kişilik bahçe mobilyalı oturma alanları bulunmaktadır.  Ailelerimizin, gençlerimizin ve çocuklarımızın nezih bir ortamda  vakit geçirebilecekleri yeni modern bir Sosyal Tesis kazandırılmış olacaktır.
“Somamıza ve vatandaşlarımıza örnek ve kaliteli hizmet sunmak istiyoruz”
      13 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan "Mekan ve Çevre Düzenlenmesi İhalesi" ile tamamlanıp  kullanıma açılması hedeflenen Soma Park Değirmen Kafe Sosyal Tesis hakkında bilgi veren Soma Belediye Başkanı Ali Tulup; “Soma’da her yaş grubundan insanımızın yararlanabileceği sosyal yaşam alanları oluşturuyoruz. İlçemize kazandırdığımız sosyal tesislerimizde Hemşehrilerimize örnek ve kaliteli hizmet sunmaya çabalıyoruz. İnşallah tamamlanmasını hedeflediğimiz bu tesisimiz de buna katkı sağlayacak. Şimdiden Soma Park Değirmen Kafe Sosyal Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun" ifadelerinde bulundu.