Soma'ya Ağır Ceza Mahkemesi Kuruluyor

Soma yapılan girişimler sonucu kurulacak olan ağır ceza mahkemesi ile adli yönden merkez haline geliyor.
Ak Parti Manisa Milletvekili Av. Mehmet Ali Özkan'ın girişimleri sonucu yaklaşık iki ay önce Soma’ya ağır ceza mahkemesi kurulması noktasında Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunulmuştu.
Ağır cezanın Soma’ya kurulması noktasında yoğun görüşmeler sonucunda en son geçtiğimiz günlerde Ak Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bir görüşme yapmıştı. Yapılan girişimler sonucu gerçekleştirilen fizibilite çalışmalarına göre bakanlık kararıyla Soma’ya ağır ceza mahkemesi kurulması uygun görülerek karara düştü.
Soma Belediye Başkanı Ali Tulup konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi, “Günden güne gelişen ve büyüyen Soma ilçemizde daha önce Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu ne yazık ki yoktu. İlçemiz bu nedenle adli yönden Akhisar ilçesine bağlıydı. Milletvekilimiz Sn. Mehmet Ali Özkan’ın öncülüğünde yapılan girişimlerle Soma artık müstakil bir Ağır Ceza Mahkemesine sahip olmuş olacak. Somamıza Ağır Ceza Mahkemesi’nin kurulması hem Akhisar Adliyesi’nin iş yükünü hafifleterek Soma ve Kırkağaç’ta ağır cezada davası olanlar ve yakınları mahkeme süreçlerini artık Soma Adliyesi’nden takip edebilecekler. Öte yandan bir ilçenin ağır ceza merkezi haline gelmesi o ilçenin önemini ve gelişmişliğini gösterir. Soma ilçesi de bir merkez haline geldi. Somamıza hayırlı olsun. Bu önemli gelişmenin gerçekleşmesinde öncülük yapan ve Somamıza önemli bir değer katan Ak Parti Manisa Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ali Özkan’a teşekkür ediyoruz.” dedi.